För kostnadsfri rådgiving:
08-6513886

Anlita advokat skadeståndsrätt

Anlita advokat skadeståndsrätt – Stockholm

Behöver du anlita en advokat i skadeståndsrätt? Om du har drabbats av skada kan du kräva skadestånd av den som ligger bakom dådet (gärningsmannen). Vad som gäller och vilket belopp det rör sig om när det gäller skadestånd styrs av regleringar i lagen. Skadeståndsrätt handlar alltså kortfattat om att reda ut huruvida du har rätt till skadestånd och i så fall hur stor ersättningen blir.

Även om gärningsmannen döms till skadestånd för brottet är det vanligt att det inte betalas ut frivilligt. Det kan alltså ta tid att få pengarna som du har rätt till och det är inte alltid lätt att veta vad som är nästa steg. Vilket belopp du har rätt till kan dessutom variera eftersom skadeståndet och brottskadeersättningen styrs av olika regler. Till exempel kan du ha rätt till en högre summa än vad brottskadeersättningen motsvarar. Om du är osäker på vad som gäller i ditt fall kan du anlita advokat i skadeståndsrätt.

Skadeståndsrätt – vi förklarar

Det finns två olika inriktningar inom skadeståndsrätt. Den första inriktningen handlar om huruvida någon av parterna som är drabbade befinner sig utanför ett avtal. Den andra inriktningen innefattar regleringar om när två parter har ingått ett avtal samtidigt som en (eller båda) parterna drabbats av en skada. Om du är osäker på vad som gäller i ditt fall kan Advokat Peter Skeppstedt svara på dina frågor.

Oavsett om en eller flera gärningsmän är inblandade i ditt fall så har var och en solidariskt ansvar vilket innebär att samtliga är skyldiga att betala hela skadeståndsbeloppet. Du behöver inte gå med på någon uppgörelse där var och en av gärningsmännen bara betalar sin del.

Hantera skadeståndsärendet i tid

Det är viktigt att så tidigt som möjligt meddela om du tänker kräva skadestånd av gärningsmannen/männen. Helst ska kravet göras i samband med polisanmälan. Om du behöver juridisk hjälp kan du anlita advokat Peter Skeppstedt för konsultation inom skadeståndsrätt. Advokat Peter Skeppstedt erbjuder alltid en kostnadsfri rådgivning via telefon eller e-post.

Vanliga frågor som brukar dyka upp är kopplingen mellan handlingen och själva skadan, samtidigt som värdet för den faktiska skadan ska beräknas. Tveka inte att kontakta Advokat Peter Skeppstedt för rådgivning – det kan göra stor skillnad och kostar ingenting.